Google Apps

Google apps implementatie: wat zijn de valkuilen?

Google Apps is een uitermate functionele suite waar u veel plezier van kunt hebben. Wel zijn er een paar addertjes onder het gras die goed zijn om te weten, hieronder de belangrijkste:

  • Google Apps gebruik je het best vanuit de browser. Werken vanuit Outlook en Office kan wel middels connectors maar daar loop je al snel tegen beperkingen als je iets meer wilt dan de simpelste zaken. Wij adviseren de Google way, via de browser!
  • Houd rekening met een andere manier van werken. Als je Office en Outlook gewend bent zal er een bijhoorlijke aanpassing nodig zijn om de Gmail interface goed onder de knie te krijgen. Voor wat minder computevaardige gebruikers is training dan geen overbodige luxe.
  • Gebruikers beheren de eigen documenten. In tegenstelling tot een serveromgeving is er geen centrale dataopslag en hebben gebruikers allemaal een eigen opslagruimte. Zij behouden hierin de regie en kunnen documenten delen met anderen.
  • Email opmaak opties zijn beperkt. Als er veel belang wordt gehecht aan opmaak van emails met logo’s en fonts is het beter Outlook te gebruiken. Gmail biedt hiervoor beperkte en wat gekunstelde ondersteuning. Gaat het in uw bedrijf om de inhoud, dan voldoet Gmail prima!
  • Heeft u veel gedeelde postbussen? Houd dan rekening dat deze een volledige Google Apps licentie vereisen. Het is wel mogelijk via de Groups for Business te werken maar dit vinden we zelf wat beperkt indien ook vanuit de groep email beantwoord dient te worden.

Zijn deze zaken voor uw organisatie geen probleem dan heeft u aan Google Apps een mooie suite met uitstekende uitbreidbaarheid en integraties met andere software (zie ook de Google Apps marketplace).

Raadpleeg de Google Apps dienstbeschrijving voor algemene informatie, het Google Apps prijsoverzicht of ga naar het overzicht van Google Apps diensten voor installatie en ondersteuning.