Microsoft 365 2020-12-21

De belangrijkste Teams updates van najaar 2020

Teams heeft dit jaar een enorme groei doorgemaakt, zowel in aantallen gebruikers als in functionaliteit. Hier een overzicht van de laatste belangrijke wijzigingen

Tot 350 deelnemers in een meeting

Teams ondersteund nu tot 350 deelnemers in een meeting, en voor livegebeurtenissen (webinairs) zelfs tot 10.000 deelnemers.

Tot 49 mensen gelijktijdig in beeld

Voorheen kon je maximaal 9 mensen gelijktijdig zien, dat zijn er nu 49 in een raster van 7×7. Weer een flinke vooruitgang wat ons betreft en misschien ook wel een beetje het maximale om nog prettig te kunnen werken.

Weergave in de modus Samenwerken

Als je wat meer rust wilt in een videogesprek met meer dan 5 personen dan kun je kiezen voor de modus Samenwerken waarin de deelnemers worden weergegeven als ware het in een gezamenlijke ruimte:

Break-out rooms

Verdeel je teams sessie op in kleine groepjes met break-out rooms en kom daarna weer samen in één meeting. Dit is een handige functie bij cursussen en brainstormsessies.

Sharepoint lijsten in Teams

Je kunt nu in Teams direct een Sharepoint lijst aanmaken, handig voor bijvoorbeeld het bijhouden van problemen, beheer van activa, aanvragen, inschrijvingen e.d.:

Polls en enquêtes maken

Je kunt heel eenvoudig een poll of een enquête toevoegen aan een gesprek in Teams. Hiermee kun je een mening peilen onder alle teamleden:

Overige updates

  • Met geavanceerde ruisonderdrukking kun je achtergrondgeluiden van machines, huisgenoten of dieren uitfilteren
  • Een meeting organisator kan zichzelf of een ander in de spotlight plaatsen zodat deze persoon steeds voor iedereen goed zichtbaar blijft

bekijk ook

gerelateerde artikelen

planning
Microsoft 365 2021-09-10

Microsoft Secure Score: hoe veilig zijn de gegevens van mijn bedrijf?

Naar bericht
avg
Cloud 2021-09-08

Hoe beveilig ik mijn bedrijf tegen ransomware?

Naar bericht
data
Microsoft 365 2021-09-06

Multi factor authenticatie instellen voor Microsoft 365

Naar bericht

Vragen of meer informatie?

Plan een vrijblijvend adviesgesprek met onze specialisten.

We helpen u graag. Bel ons.