Office 365 gids: Afzender adressen toevoegen

Bent u ook zo’n duizendpoot met meerdere rollen binnen de organisatie en wilt u mail kunnen versturen vanuit verschillende email adressen? Denk bijvoorbeeld aan een klantenservice adres of een adres binnen een andere domeinnaam. Zo kunt u dit binnen Office 365 realiseren:

  1. Voeg een distributiegroep toe via het Exchange beheer portaal
  2. Geef de distributiegroep het email adres dat u als afzender adres wilt gebruiken (indien dit een adres op een alternatief domein is dient dit domein eerst te worden geverifieerd binnen Office 365)
  3. Geef bij ‘Delivery Management’ aan dat email van buiten de organisatie mag worden ontvangen
  4. Voeg één of meerdere personen toe als leden van de distributiegroep, zij zullen alle inkomende email op het adres in stap 2 ook ontvangen
  5. Maak een beveiligingsgroep aan binnen Office 365 beheer
  6. Voeg één of meerdere personen toe als leden van de beveiligingsgroep waarvoor u wilt dat zij uit naam van de deze afzender email moeten kunnen versturen
  7. Geef de in stap 5 aangemaakte groep rechten om email vanuit de in stap 1 aangemaakte distributiegroep te kunnen versturen. Dit gaat via het onderstaande Powershell commando:

Add-RecipientPermission “Distributiegroep uit stap 1” -Trustee Groepuitstap5 -AccessRights SendAs

Nu kunnen alle leden (vaak maar één gebruiker) van de aangemaakte beveiligingsgroep email verzenden vanaf een alternatief afzender adres door binnen Outlook het ‘Van:’ veld weer te geven en hier handmatig het afzender adres in te typen (in toekomstige emails zal dit worden onthouden en als optie worden weergegeven):

Noot! Op mobiele apparatuur zoals iPhone en Android toestellen wordt gebruik gemaakt van ActiveSync voor synchronisatie van email, agenda en contactpersonen. Hierin wordt slechts het primaire email adres ondersteund en niet de secundaire afzender adressen. Er is wel een workaround door gebruik te maken van IMAP voor email maar echt aantrekkelijk is dat niet.