Het verschil tussen Office 365 E3 of Business Premium abonnement

Wat zijn nou de belangrijkste verschillen tussen de Office 365 Business Premium of E3 abonnementen? Een vraag die we vaak krijgen en die we graag wat verder toelichten.

Zoals je ook kan zien in de vergelijkingstabel tabel op de Office 365 prijzen pagina zijn de meest in het oog springende verschillen, de grotere postbus  de mogelijkheden voor virtualisatie en add-ins in Office, dat je meer gebruikers kunt aanmaken en de geavanceerde opties voor beveiliging, compliance en Business Intelligence. Ook het prijsverschil zal je niet zijn ontgaan.

In de E-serie abonnementen (E1, E3 en E5) staat de E voor Enterprise, een beetje een misleidende naam eigenlijk omdat de keuze voor de E-abonnementen, naar onze mening, niet zozeer met grootte als wel met het karakter en de behoeften van de organisatie te maken heeft. Of dat nu een bedrijf is van 1 of 10.000 medewerkers maakt eigenlijk nog niet eens zo heel veel uit.

Hieronder lichten we de verschillen nog wat verder toe:

Office 365 E3 en Office 365 Business Premium verschillen

Postbus

In Office 365 E3 heb je de beschikking over een postbus van 100 GB ten opzichte van 50 GB in Business Premium, ook heb je een onbeperkt online archief tot je beschikking

Office installatie en beheer

Office E3 mag je installeren op een gevirtualiseerde desktop die door meerdere personen wordt gebruikt, in Business Premium kan dat niet. Office 365 E3 kun je beheren middels Group Policies indien gewenst. Ook kun je in Office E3 add-ins installeren binnen Office voor bijvoorbeeld je CRM of Helpdesk pakket waar dat bij Office Business Premium niet mogelijk is.

Bellen

Office E3 kun je koppelen met Microsoft’s telefoniesysteem, Office 365 Business Premium biedt deze mogelijkheid niet

Video

Office 365 E3 is uitgerust met Stream voor het plaatsen, doorzoeken en weergeven van video’s

Hybride omgevingen

Als er ook nog lokale Exchange of Sharepoint servers op kantoor worden benaderd mag de E3 licentie ook daarvoor worden gebruikt, er hoeven geen aparte licenties hiervoor worden aangeschaft. Ook kun je met Exchange, Sharepoint en Skype/Teams in hybride modus werken.

Aantal gebruikers

Het aantal Business Premium licenties is beperkt tot 300, daarboven kunnen alleen Enterprise licenties worden afgenomen

Beveiliging en compliance

In Office 365 E3 zijn behoorlijk wat extra functionaliteiten voor beveiliging en compliance opgenomen:

  • Exchange berichtversleuteling voor het eenvoudig versleutelen van e-mail berichten
  • Data Loss Prevention (DLP) voor het voorkomen van lekken van gevoelige informatie
  • Information Rights Management (IRM) voor het extra beschermen van Office documenten, ook buiten de organisatie, zoals beschermen van toegang, printen of kopiëren en plakken van gegevens
  • eDiscovery voor het doorzoeken en bevriezen van postbussen, sharepoint sites en exchange openbare mappen in geval van een geschil

Analyse, Rapportage en Business Intelligence (BI)

In Office 365 E3 zijn behoorlijk wat extra functionaliteiten voor Analyse en Business Intelligence opgenomen:

  • Excel Power Query, Power Pivot en Power View voor het analyseren, modelleren en visualiseren van gegevens
  • Excel Spreadsheet Compare voor het vergelijken van verschillende werkbladen
  • Excel Spreadsheet Inquire voor het bekijken van de structuur en opbouw van je werkblad
  • Personal Power BI voor analyse, rapportage en visualisatie die je niet met collega’s hoeft te delen
  • Sharepoint Excel- en Visio Services voor het weergeven van Excel en Visio data op Sharepoint pagina’s
  • Sharepoint Enterprise Search voor geavanceerde zoekmogelijkheden in Sharepoint

Zoals je zit zijn er behoorlijk wat verschillen tussen Office 365 E3 en Business Premium. Soms zul je wel voor Office 365 E3 moeten kiezen omdat je één of meer functies nodig hebt. Als dat niet het geval is zouden voor E3 kiezen omwille van de beveiligingsfuncties: Exchange berichtversleuteling, Data Loss Prevention, Information Rights Management en eDiscovery. Nog mooier is dan om te gaan voor een Microsoft E3 abonnement waarin nóg veel meer beveiligings- en beheer mogelijkheden zijn inbegrepen!

Uiteraard helpen we je graag om te kijken of Office 365 E3 ook binnen jouw bedrijf meerwaarde biedt. Neem hiervoor contact met ons op!