Office 365

Microsoft ontketent Office 365

Vandaag heeft Microsoft haar productieve alleskunner Office 365 gelanceerd voor online email en samenwerken.

De grootste sellling points zullen zijn de naadloze integratie met Office 2010 en 2011 (Mac) en, voor grotere bedrijven, met het bedrijfsnetwerk. Ook de krachtige Sharepoint functionaliteit en optionele Web Apps (online versies van Word, Excel en Powerpoint) zullen bij velen in de smaak vallen.

Met Office 365 gaat Microsoft de strijd aan met Google Apps, een wat aantrekkelijker geprijst, maar iets minder goed afgewerkt, alternatief (kijk hier voor een overzicht van de verschillen).

Microsoft heeft het dit keer goed begrepen. Office 365 is gebruiksvriendelijk, gemakkelijk aan te passen en, indien gewenst, prima te gebruiken als web-only applicatie zonder installatie van extra software.

Office 365 is geschikt voor zzp-ers to multinationals met prijzen die uiteenlopen van €5,25 tot €22,75 per persoon per maand voor een pakket dat ook een licentie van Office 365 bevat. Kijk hier voor een overzicht van de verschillende abonnementen en prijzen.

Office 365 portaalWij hebben al enige tijd mogen werken met Office 365 (zie onze post over nieuwe Office 365 functionaliteiten) en zijn erg positief over de algemene gebruikersvaring: performance, stabiliteit en gebruiksvriendelijkheid lijken dik in orde, zelfs in de beta versie. Echt verassend is dit ook niet, de producten waarop Office 365 is gebaseerd, Exchange 2010 en Sharepoint 2010 zijn al meer dan 15 jaar in ontwikkeling en zijn de standaard in het bedrijfsleven.

Met zo’n degelijke basis lijkt niet nog het succes van Office 365 in de weg te staan. Wij wensen Microsoft alvast veel succes en hopen dat Google op haar beurt ook de lat weer wat hoger gaat leggen.

Meer weten? Klik hier om snel aan de slag te gaan met Office 365.