Office 365 gids: Betalingsopties en facturering

Wij krijgen veel vragen over de facturering van Office 365 dus daarom hierbij een overzicht van de betalingsmogelijkheden, BTW, de facturatie notificaties en het downloaden van de factuur. We gaan hierbij uit van betaling aan Microsoft direct.

Betalingsmogelijkheden

Office 365 kan op 2 verschillende manieren worden betaald, via Credit Card en via overschrijving. Voor deze laatste optie dient het factuurbedrag hoger dan €150 te zijn, dat mag het jaarlijks of maandelijks factuurbedrag zijn.

Office 365 kun je maandelijks of jaarlijks vooruit betalen, ons advies is om dit jaarlijks te doen. Je krijgt dan minder factuurmeldingen en hoeft niet steeds de factuur te downloaden. Let op! Bij Small Business abonnementen is het alleen mogelijk maandelijks te betalen als je het speciale maand-tot-maand abonnement afneemt (waarvan de prijs iets hoger is).

Wanneer het factuurbedrag lager is dan €150 heb je alleen de mogelijkheid om via Credit Card te betalen (Visa/MasterCard/American Express). Betaling via automatische incasso of iDeal zijn niet mogelijk.

BTW

Het adres van levering is dat van Microsoft in Ierland. Het is van belang dat je het BTW nummer van je organisatie opgeeft indien je dat hebt. In dat geval kan de BTW worden verlegd en hoeft de BTW niet te worden afgedragen en te worden terug gevraagd via ICP aangifte (intracommunautaire levering).

Facturatie notificaties

Wanneer er een Office 365 factuur is klaargezet voor je bedrijf ontvangt iedere hoofdbeheerder en financiële beheerder hiervan een bericht per e-mail. Het vreemde is echter dat deze berichten naar het secundair e-mail adres (vaak het privé e-mail adres) worden gestuurd.

Downloaden van de factuur

De factuur kan op de volgende manier worden gedownload:

  • Meld je met je gebruikers-id aan bij het Office 365 portaal
  • Klik op de link licentieverlening in het linkermenu
  • Klik op het betreffende abonnement
  • Klik op het tabblad ‘Facturering’
  • Kies een maand en jaar en klik ‘weergave’
  • Kies ‘details weergeven’ bij de betreffende factuur
  • Klik op ‘factuur bekijken (.pdf)’