Office 365 gids: Lync aanmeldproblemen oplossen

Lync is de Office 365 tool voor (video)gesprekken, aanwezigheid en chat. Hier wat tips om problemen met aanmelding op te lossen:

Controleer of je inloggegevens kloppen. Dit zijn je Office 365 gebruikersnaam (je email adres) en Office 365 wachtwoord.

Controleer op Lync geactiveerd is op je account. Login op je Outlook Web App (via https://portal.microsoftonline.com/ en ga naar Outlook). Controleer of je Lync status zichtbaar is rechtsboven bij je profielfoto. Deze moet een kleurtje hebben. Als dit niet het geval is heb je geen Lync licentie of is er iets mis gegaan bij de uitrol van Lync. Systeembeheerders kunnen een licentie toewijzen of een reeds aanwezige Lync licentie verwijderen en deze 24 uur later weer inschakelen. Als dit niet werkt zal er contact moeten worden opgenomen met Microsoft support.

Controleer of je de laatste versie van Lync hebt, voor Windows XP/Vista is dit Lync 2010, voor Windows 7/8 is dit Lync 2013 en voor Mac is dit Lync 2011. Gebruik Windows Update of bekijk de laatste updates hier

Controleer of  er een probleem is met DNS instellingen. Ga naar Lync Settings > Advanced > Schakel handmatige configuratie in en vul de volgende waarde in voor beide servernamen: sipdir.online.lync.com:443 Als je nu wel kunt inloggen is er iets niet goed in de DNS instellingen.

Verwijder oude login gegevens. Voor Lync 2010: Ga naar het Windows Configuratiescherm > Referentiebeheer. Ga nu naar de Algemene referenties en verwijder de referenties die beginnen met Microsoft_OC1: Klik op de betreffende referentie en kies ‘Verwijderen uit kluis’. Probeer nu opnieuw aan te melden. Voor Lync 2013: Klik op het aanmeldscherm op ‘Mijn gegevens verwijderen’.

Kom je er toch niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op.