Office 365 gids: Outlook of Outlook Web App

In Office 365 kan gekozen worden voor de Outlook Web App (ook wel Outlook Online) of Outlook 2007/2010/2013 als e-mail client. Voor bedrijven die een overstap naar de Outlook Web App overwegen is het goed te weten wat belangrijke verschillen zijn in functionaliteit en gebruikerservaring. Hier een aantal in het oog springende verschillen:

Email

  • Email handtekeningen. In de Outlook Web App kan slechts één handtekening worden ingesteld. Voor de meesten geen probleem maar sommige mensen gebruiken verschillende handtekeningen voor de verschillende rollen die zij vervullen. Handtekeningen in de logo’s zijn wat lastiger te realiseren en minder gebruiksvriendelijk voor de ontvanger (zie ook ons artikel over het instellen van een logo in de Outlook Web App).
  • Openbare mappen.  Vooralsnog kunnen openbare mappen slechts per map toevoegen aan de Outlook Web App, om door een groot aantal mappen te bladeren zul je ze dus één voor één moeten toevoegen.
  • Desktop integratie. Wanneer je op je werkstation op een email adres klikt, wordt er automatisch een nieuw bericht opgesteld met het e-mail adres in kwestie in het ‘Aan:’ veld. Ook kan bijvoorbeeld vanuit Word direct een document als bijlage naar een ontvanger worden verzonden. Met de Outlook Web App zijn dergelijke integraties slechts met technische instellingen (registerwijzigingen) mogelijk.
  • Toekennen van machtigingen. Met Outlook kun je eenvoudig machtigingen instellen voor gedelegeerde toegang. In de Outlook Web App is dit slechts mogelijk voor de Agenda.

Agenda

  • Sharepoint agenda toevoegen. In Outlook 2010/2013 kan een Sharepoint Agenda worden gekoppeld, in de Outlook Web App is dit niet mogelijk.

Contactpersonen

  • Gedeelde contactpersonen.  In Outlook kun je contactpersonen delen met collega’s. In de Outlook Web App is dit niet mogelijk.
  • Sharepoint contactpersonen toevoegen. In Outlook 2010/2013 kunnen Sharepoint Contactpersonen worden gekoppeld, in de Outlook Web App is dit niet mogelijk.
  • Contactpersonen gebruiken voor samenvoegen. Contactpersonen in de Outlook Web App kunnen alleen met een omweg worden gebruikt voor het samenvoegen in Word. Ook kun je de Outlook Web App niet gebruiken om samengevoegde e-mail berichten te versturen.