Office 365 Partner ID - POR

Office 365 partner of reseller – wat is de meerwaarde?

Microsoft biedt Office 365 klanten de mogelijkheid dit direct bij hen af te nemen. De Office 365 versies voor middelgrote bedrijven en enterprise kunnen daarnaast ook via een reseller worden aangeschaft.

Het maakt in prijs niet uit waar je Office 365 aanschaft, de meeste resellers hanteren de adviesprijzen. Wel is het zo dat je bij een reseller meestal de licenties per jaar vooruit betaald. Bij Microsoft kun je ook maandelijks betalen per Credit Card of overboeking (indien het maandelijks bedrag groter dan €150 is). Een mogelijk voordeel van de aanschaf bij een reseller is dat je Office 365 met andere IT diensten, zoals beheer of onderhoud, kunt combineren op één factuur.

Het is goed om te weten hoe Microsoft’s Office 365 ondersteuning in elkaar steekt. Microsoft biedt telefonische ondersteuning aan beheerders maar daarin zitten uiteraard beperkingen. Zo kan alleen een beheerder een supportvraag doen, ook is technische ondersteuning vaak in het Engels en kunnen de responstijden uiteen lopen.

Om bovengenoemde redenen vinden veel bedrijven het prettig een partner te hebben voor initiële opzet van de Office 365 omgeving maar ook voor reguliere ondersteuning zoals het oplossen van problemen, gebruikers- en mailbox beheer en zaken als Sharepoint inrichting.

 

Het is goed te beseffen dat de Office 365 partners door Microsoft niet worden getoetst op vakkennis. Het is dus zaak u ervan te verzekeren dat de partner de nodige kennis in huis heeft alvorens met ze in zee te gaan.