Office 365

Wat is Microsoft Office 365?

Office 365Je zal blij zijn te horen dat het niet de laatste versie van Office is. Office 365 is namelijk een online business IT systeem voor email en samenwerken en zal worden vrijgegeven begin 2011. Verward?

Microsoft heeft het nieuwe product Office 365 genaamd, omdat het nauw geïntegreerd is met Office 2010 en omdat het ook een online versie van Word, Excel en Powerpoint bevat, Office Web Apps genaamd.

Office is misschien wel Microsoft’s meest sterke en winstgevende merk, we vermoeden dat Microsoft dit probeert te gebruiken om een brug te slaan naar haar online services.

Wat kan ik doen met Office 365?

Office 365 is een online systeem voor email & agenda’s, samenwerken (intranet / team sites), communicatie en vergaderen (chat, spraak en video gesprekken).

Het systeem is volledig via de webbrowser te gebruiken. De verwachting daarentegen is dat veel klanten Office 365 in combinatie met de op het werkstation geïnstalleerde Office productiviteit suite, zullen gebruiken (Outlook voor email bijvoorbeeld).

Office 365 zal lichtgewicht online versies van Word, Excel en Powerpoint bevatten voor het bekijken en wijzigen van documenten op computers zonder Office installatie. De duurste versies van het pakket zullen een licensie voor het volledige Office 2010 Professional Plus pakket bevatten.

Het systeem is volledig gehost door Microsoft en bedrijven betalen op maandelijkse of jaarlijkse basis, zoals bekend voor gas, water en licht.

Wie zijn de concurrenten?

De voornaamste concurrent in dit online segment is Google Apps met veel vergelijkbare componenten. Google Apps is een beetje goedkoper, maar ook iets minder gestroomlijnd. Het biedt wel een heel open platform met vele add-on applicaties zoals CRM of Project Management (voor een vergelijk tussen Google Apps en Microsoft Office 365 zie hier).

Heb ik Office 365 nodig in mijn bedrijf?

Office 365 kondigt de volgende generatie email, groupware en communicatie systemen aan. Het feit dat het volledig online is gehost, betekent dat er geen investering nodig is in dure hard- en software én dat beheer, beveiliging en back-up door Microsoft wordt afgehandeld. Ook is email en bedrijfsinformatie toegankelijk vanaf elke computer met een internetverbinding.

Dankzij bedrijven zoals Microsoft en Google zijn er nauwelijks nog redenen om geen goed en slim IT systeem te hebben. Office 365 en Google Apps zijn beiden zeer betaaalbaar en worden verrekend per gebruiker. Dus of je nu een eenmaanszaak bent of een multinational, je hebt toegang tot topklasse software voor email en samenwerken of zoals Microsoft het zegt in haar Office 365 marketing: “Met Office 365 kan zelfs de lokale bakkerij top-klasse software en service krijgen”

Office 365 zal worden aangeboden vanaf €5,25 gebruiker per maand, een volledig overzicht van de verschillende Office 365 versies en prijzen vind je hier.