Wat is Office 365?

Het is misschien wat verwarrend maar Office 365 is een stuk meer dan alleen de laatste versie van Office. Office 365 is namelijk een complete zakelijke online IT suite voor e-mail en samenwerken. Het bevat dus zowel alle benodigde apps om in te kunnen werken, zoals Outlook, Word en Teams, alsook de omgeving waarin de informatie wordt verwerkt en opgeslagen zoals Exchange en Sharepoint.

Wat kan ik doen met Office 365?

Office 365 is een online systeem voor e-mail, agenda’s, samenwerken, communicatie en vergaderen (chat, spraak en video gesprekken).

Het systeem is volledig via de webbrowser te gebruiken maar veel klanten gebruiken het in combinatie met een op het werkstation geïnstalleerde Office suite waarmee het naadloos samenwerkt.

Office 365 bevat lichtgewicht online versies van Word, Excel en Powerpoint voor het bekijken en wijzigen van documenten op computers zonder Office installatie. De duurste versies van het pakket zullen een licentie voor het volledige Office 365 Professional Plus bevatten.

Het systeem is volledig gehost door Microsoft en bedrijven betalen op maandelijkse of jaarlijkse basis.

Heb ik Office 365 nodig in mijn bedrijf?

Office 365 heeft veel voordelen ten opzichte van een server op kantoor of helemaal geen server. Het feit dat het een volledig online pakket is, betekent dat er geen investering nodig is in dure hard- en software én dat beheer, beveiliging en back-up door Microsoft wordt afgehandeld. Ook is email en bedrijfsinformatie toegankelijk vanaf elke computer met een internetverbinding.

Dankzij Office 365 zijn er nauwelijks nog redenen om geen goed en slim IT systeem te hebben. Office 365 is zeer betaalbaar en wordt verrekend per gebruiker. Dus of je nu een eenmanszaak bent of een multinational, je hebt toegang tot topklasse software voor email en samenwerken of zoals Microsoft het zegt in haar Office 365 marketing: “Met Office 365 kan zelfs de lokale bakkerij top-klasse software en service krijgen”

Office 365 zal worden aangeboden vanaf €4,20 gebruiker per maand, een volledig overzicht van de verschillende Office 365 versies en prijzen vind je hier