Office 365 Blackberry koppeling

In tegenstelling tot vrijwel alle concurrende apparaten werden Blackberry’s tot begin 2012 niet erg goed ondersteund in Office 365. De enige mogelijkheid om Office 365 email te koppelen met de Blackberry was middels POP of IMAP. Met de komst van de Blackberry Business Cloud service is dat niet langer noodzakelijk en wordt push email volledig ondersteund, alsmede synchronisatie van agenda’s en contactpersonen.

De Blackberry Business Cloud service is in weze een uitgeklede Blackberry Enterprise Service maar wel met opties als apparaatbeleid (voor bijvoorbeeld het vereisen van een wachtwoord op de BB), maar ook voor het wissen van een Blackberry op afstand (bij verlies bijvoorbeeld). Veel van deze functies zijn vooral toepasselijk in wat grotere ondernemingen.

Een van de mooiste kenmerken van de Blackberry Business Cloud service is dat deze kostenloos wordt aangeboden aan Office 365 enterprise gebruikers (E-abonnementen). Enterprise functionaliteit voor niets! Wel is het zo dat je bent aangewezen op forums voor support, wil je support van Blackberry dan hangt hieraan een prijskaartje. Ook heb je een BES Blackberry abonnement van je telecom aanbieder nodig (niet te verwarren met BIS).

Voordat je de Blackberry Business Cloud kunt gebruiken dien je deze koppeling in te schakelen middels het Office 365 beheerder console. Ga hiervoor naar ‘Email instellen op mobiele telefoons’ rechts in de menubalk:

Blackberry Business Cloud Services inschakelen

Het Blackberry Business Cloud beheer wordt aangeroepen vanuit het Office 365 beheer:

Office 365 management Blackberry gemachtigde service

Hierna wordt je automatisch aangemeld op een apart Blackberry beheerportaal:

Blackberry Business Cloud gebruikersbeheer

Om een gebruiker te activeren voor de Blackberry Business Cloud service, ga naar het menu links > Users > Create a user > Zoek hier naar een bestaande Office 365 gebruiker > Selecteer de gewenste gebruiker > Klik ‘Continue’ > Ken de gewenste groep(en) toe > Maak nu de gebruiker en activation code aan met de betreffende optie:

Blackberry Business Cloud create user

De gegenereerde activation code kan worden ingevoerd op het Blackberry toestel waarna de synchronisatie met het Office 365 account zal starten.